DÜRÜSTLÜĞÜN YARARI: GÜVEN

Ağustos 10, 2017




Dürüstlük başkalarının size güvenmesine olanak tanır. Güven, kişisel ve mesleki ilişkilerde en önemli ve tek faktördür. İnsanları bir arada tutan yapıştırıcıdır. Etkili bir kişi olmanın anahtarıdır. 

Eskiden, insanlara size güvenmemeleri için bir neden yaratana kadar güveneceklerini düşünebilirdiniz. Ama bugün çoğu insana, önce güvenilirliğinizi kanıtlamak durumundasınız. Etkili bir kişi olmak için dürüstlüğü önemli kılan da budur. Sadece sağlam bir karakter sergilerseniz insanlar size güvenecektir.

İnsanlar iyi liderlerden yana umutsuz, sadece karakterli kişiler tarafından etkilenmek istiyorlar. Başkalarını olumlu bir şekilde etkilemek istiyorsanız, dürüstlük hakkında aşağıdaki özellikleri geliştirip her gün uygulamalısınız: 



Uyumlu karakter örneği olun: Sağlam güven sadece insanlar size her an güvenirse oluşabilir. Sizin her an ne yapacağınızı bilmediklerinde, aranızdaki ilişki asla bir güven boyutuna erişmeyecektir.

Doğru iletişim kurun: Güvenilir bir insan olmak için iyi bir beste gibi olmalısınız, sözleriniz ve müziğiniz bir birini tutmalıdır.

Açıklığınıza değer verin: Ne kadar saklamaya çalışsanız, insanlar eninde sonunda kusurlarınızı fark edecektir. Ama insanlara karşı açık olup zayıflıklarınızı kabul giderseniz, insanlar içtenliğinizi ve dürüstlüğünüzü takdir edeceklerdir. Böylece sizinle daha rahat ilişki kurarlar.

Alçak gönüllü olun: Ego ve kıskançlıkla hareket edip onlardan daha iyi olduğunuzu düşünüyorsanız, insanlar size güvenmeyecektir.

Başkalarına onları desteklediğinizi açıkça söyleyin: Başkalarını öne çıkarma arzusundan başka hiçbir şey sizin karakterinizi geliştirip ortaya sermez. Arkadaşımız Zig Ziglar'ın dediği gibi, insanların başarılı olmasına yardımcı olursanız, siz de başarılı olursunuz.

Verdiğiniz sözleri yerine getirin: Yapamayacağınız sözleri vermeyin. Bir şeyi yapacağınızı söylediğinizde, bunun için uğraşın. Verdiğiniz sözleri yerine getirmemek başkalarının size olan güvenini sarsmanın kesin bir yoludur.

Bir hizmet tutumu benimseyin: Dünyaya hizmet edilmek için değil, hizmet etmek için geldik. Başkalarına kendinizden ve zamanınızdan bir şeyler vermek onlarla ilgilendiğinizi gösterir. Sir Wilfred T. Grenfell bunu şöyle destekliyor: "Başkalarına verdiğimiz hizmet aslında dünyadaki odamıza ödediğimiz kiradır." Dürüst insanlar alıcı değil, vericidir.


Etkilediğiniz insanlara çift yönlü katılımı destekleyin: Dürüst bir hayat sürdüğünüzde insanlar sizi dinler ve izler. Etkilemenin amacının idare olmadığını hep aklınızda tutun. Etkilemenin amacı, katılımdır. Hayatınıza başkalarını kattığınız ve bunun üstesinden geldiğiniz zaman sürekli başarılı olursunuz.

You Might Also Like

0 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı