ZİHNİN GÜCÜ

Ağustos 16, 2017


ZİHNİN GÜCÜ

Yaşamım süresince inanç sisteminizde göremediğiniz ama inandığınız belli başlı şeyler vardır. Kokuları alabilirsiniz, koku havaya yayılırken onu göremezsiniz. Televizyon izleyebilirsiniz ama televizyon anteninizden gelen frekans dalgalarını göremezsiniz. Yemeğinizi mikrodalgada pişirirken cama iyice eğilip bakmadığınız sürece küçük mikro dalgaları göremezsiniz. Hoparlörden gelen müziği duyabilirsiniz ama ses titreşimlerini gözlerinizle göremezsiniz. Fiziksel gözlerinizle bu gibi şeyleri göremezsiniz ama bir parçanız görünmeyen bu gibi şeylerin farkındadır.


SAKLI FREKANSLAR

Etrafınızda fark ettiğinizden çok daha fazlasının olduğunu anlamanız önemlidir.

Netleştirmek için bir örnek verelim: Gözünüzle göremediğiniz belli şeyleri inanç sisteminizde tutarsınız. Bunlar üzerinde hiç düşünmeden varlıklarını onaylarsınız, Mesela, aromaları algılarsınız ama havaya yayılırken kokuyu göremezsiniz.

Televizyonun önüne geçtiğinizde anteninize gelen radyo dalgalarını göremezsiniz. Hoparlörden gelen müzik sesini duyabilir ama ses titreşimlerini göremezsiniz.

Çevrenizdeki birçok şeyi görememeniz ama yine de var olduklarının bilincinde olmanız şaşırtıcı değil mi? Bu görünmez varlıklar, arkalarındaki bilimsel sebebin ne olduğu bilinmese de garip bir kavram değildir.

Bunu özümser ve gerçeklik olarak kabul edersiniz. Bu realitenize girdiğinizde genellikle bunu bilinçli olarak düşünmezsiniz


İMGELEME

Düşüncelerinizin, yaşamınızı ve çevrenizi ustalıkla idare etmesi için iç görünüzü kullanarak bunun içinizde olduğunu görmelisiniz. Bu kavrama imgelem denir ve zihin gücünüzü geliştirme çalışmanızın temelidir. Zihin gözüyle görmeyi öğrenmek zorundasınız. Daha ileri bir duruma ulaştığınızda, ne imgelerseniz onu hissedebilmeli, dokunabilmeli ve koklayabilmelisiniz. Yüksek seviyede, parmaklarınızı şaklatmanıza istediğiniz kişiyi etkilemek bir olur. Hedefimiz bu olsun.

Zihninizde bir hedefinizi gerçekten oluyormuş gibi gördüğünüzde, etkili bir şekilde zihninizi kandırırsınız. Zihin gözünüz zincirleme etki oluşturur.

Her şeyin başladığı nokta burasıdır. İmgelemeniz işi başlatır ve sonra zihninizin bir parçası olayları etkiler. Zihninizde bir imge oluşturarak arzularınıza ulaşacak iyi bir adım atmış olursunuz.

Başkalarını ayartmak için zihninizi kullanırken lazer kadar net olmanız gerektiğini unutmayın. Zihninizde gördüğünüz şey ve bunu görme biçiminiz mümkün olduğunca net olmalıdır.

Zihninizin o kişiyle yakınlık kurmasına ihtiyacınız var ama bu yakınlık kurulmadan önce zihninizde bu hedefimiz en net halde olmalıdır.

Düşünce, realiteyi yaratır. Hiçbir şey bunu çürütemez. Köprüler, binalar, hatta matematiksel incelemeler bile önce mucitlerinin düşüncelerinde var olmuştur.

Düşünce, başkalarının zihinlerini ve dünyevi olayları, imgelemeyle etkileyebilir. İmgeleme ne kadar netse ve imgeleme esnasında duyular ne kadar net kullanılırsa etkisi o kadar güçlü olur.



You Might Also Like

3 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı