YAKIN GELECEKTE İNSAN ÖMRÜ UZAYABİLİR

Temmuz 31, 2017






Yapılan bir bilimsel çalışmanın sonuçlarına göre, yakın gelecekte ömrümüzün uzayabileceği ihtimali oldukça yüksek gibi gözüküyor. Peki insan ömrü nasıl uzatılabilir?

Kök hücrelerin yıllardır çok çeşitli hastalıklarla ve fiziksel yaşlanmayı geciktirme konusunda yardımcı olduğunu biliyoruz. New York'ta bulunan Albert Einstein Üniversitesi bünyesinde çalışan bilimciler bu konuya farklı bir açıdan bakarak devrimsel bir çalışmaya imza attı.
Çalışmaların teknik açıdan bitmesinin ardından teorik olarak fareler üzerinden deneyen bilimciler oldukça ilginç sonuçlara şahit oldular.
Beyinde nöronları üreten hücrelere yapılan kök hücre operasyonu sonrasında yaşlı farelerin yaşlanmasının durduğu ve aylarca devam eden bu durumun fiziksel ve zihinsel olarak fareyi pozitif yönde etkilediği görüldü.
Her ne kadar insan çok daha Karmaşık bir yapıya sahip olsa da benzer etkilerin görülmesinin oldukça muhtemel olduğunu belirten araştırma sorumlusu Dongsheng Cai, çalışmaları sonucunda gelecekte insan ömrünün 15 yıla kadar uzayabileceğini düşünüyor.

You Might Also Like

0 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı