REZENE ÇAYI FAYDALARI

Temmuz 31, 2017

rezene çayı faydaları





Rezene çayı çok eski çağlardan beri tıbbi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Rezene çayının sağlık açısından birçok faydası vardır. Bunlardan en önemlileri; solunum yolları ve mide rahatsızlıklarına olan faydalarıdır. Rezene çayı bunların dışında hipotansiyona iyi gelir, anne sütünü arttırır. Rezene çayı rezene tohumlarının havanda ezilerek toz haline getirildikten sonra kaynamış suda 7-8 dakika demlemeye bırakılarak elde edilir. Günde ortalama 2-3 fincan içilmesinde sakınca yoktur.
  • Rezene çayı sindirim sistemi için faydalı bir besin kaynağıdır. Midede meydana gelebilecek hastalıkları engeller. Rezene çayı aynı zamanda bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Rezene çayı idrar söktürücü özelliği ile bilinir. Hipertansiyona iyi gelir. Rezene çayının aynı zamanda kan basıncını sağlıklı seviyede tuttuğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
  • Rezene çayının çok ağlayan bebekleri sakinleştirdiğini savunan uzmanlar var. Bir çay kaşığı olarak günde bir kere bebeklere verilebilir ama her gün verilmemesine dikkat edilmelidir. Çocuk doktoruna danışmadan bebeklere vermemenizi öneririz.
  • Rezene çayı bebekleri emzirme döneminde anne sütünü arttırır fakat daha fazla süt olsun diye aşırı şekilde rezene çayı tüketimi bebekte ve annede sağlık sorunlarına neden olabilir.
  • Rezene çayı astım, bronşit gibi solunum yolları hastalıklarına iyi gelir. Günde ortalama 1 fincan rezene çayı bronşları açar.
  • Rezene çayı sinir sistemi üzerinde faydalı etkiler gösterir. Sakinleştirici özelliği vardır. Sabahları güne iyi başlamak ve akşamları günün yorgunluğunu atmak için bir fincan rezene çayı tüketilebilir.
  • Rezene çayı kilo vermeye de yardımcı olur. Bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır ve yağ erimesine de katkı sağlar.
  • Rezene çayının antioksidan özelliği kemik sağlığından akciğerin temizlenmesine kadar birçok hastalığı engeller ve bünyeyi korur.

You Might Also Like

0 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı