HAWKİND'TEN ÖNEMLİ UYARI !

Temmuz 31, 2017

HAWKİND'TEN ÖNEMLİ UYARI !


Stephen Hawking, çoğu insanın düşündüğü gibi gelecekte ortaya çıkabilecek herhangi bir potansiyel insanlık ve dünya dışı yaşam karşılaşmasının olumlu sonuç vermeyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Stephen Hawking, çoğu insanın düşündüğü gibi gelecekte ortaya çıkabilecek herhangi bir potansiyel insanlık ve dünya dışı yaşam karşılaşmasının olumlu sonuç vermeyebileceği konusunda uyarıda bulundu. Ünlü fizikçi, küresel ısınmanın bir gün bizim yaşadığımız gezegeni nasıl yok edebileceği konusunda kaygılarını anlattı.

Dünya dışı canlılarla çatışabiliriz

İnsanoğlunun Mars gibi diğer gezegenleri kolonileştirmeye yönelik çabalarını ilerletmek için hükümet fonlarından büyük miktarda harcamalar yapılıyor. Günümüz akademisyenlerinin birçoğu, evrende yalnız olmadığımız fikrini savunuyor. Bununla birlikte, şimdiye kadar yapılan çalışmalarla uzayda koloni kurma çalışmalarının asıl amacı dünya dışı yaşam ile iletişime geçebilmek değil, küresel ısınmanın önemli bir tehdit haline gelmesi.

Fizikçi, bizden 16 ışık yılı uzaklıktaki Gliese 832c"nin uzak dünya dışı yaşama ev sahipliği yapabileceğine ve bazı noktalarda ekolojik planda potansiyel olarak Dünya ile temas kurabileceğine inanıyor. Ancak Hawking, insanoğlunun ve dünya dışı canlılarla çatışabileceği üzerine tahminde bulunuyor.


Hawking açıklamasında şunları belirtiyor: "Bir gün, böyle bir gezegenden bir sinyal alabiliriz. Ancak cevap vermek için ihtiyatlı olmalıyız. Gelişmiş bir medeniyete kavuşmak, Columbus"la karşılaşan Yerli Amerikalılar gibi olabilir. Bu hiç iyi sonuç vermedi."

Ayrıca iklim değişikliği konusunda da uyarılarda bulunan Hawking: "İklim değişikliği karşılaştığımız en büyük tehlikelerden biri ve hemen şimdi hareket edersek bu önleyebileceğimiz bir konudur. İklim değişikliğine dair kanıtları inkar ederek ve  
Paris İklim Anlaşması"nı kaldırmak, güzel dünyamızı, doğal yaşamı, bizi ve çocuklarımızı tehlikeye atarak önlenemez çevresel zararlara neden olacak." dedi.

You Might Also Like

0 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı