POZİTİF KİŞİLİK

Ağustos 09, 2017



Hayatta her zaman sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Çoğu zaman hayal kırıklığı kaçınılmaz olabilir. Bunların çözülmesi biraz zaman alsa da mümkündür. Genellikle zihnimizi ilk önce olumsuzluklara odaklıyoruz. Bazı problemlerin çözümü zaman alacaktır problemleri ne kadar aşılmaz görürsek hedeflerimize ulaşmamız ve mutlu bir hayat sürmemiz de o kadar zorlaşacaktır. Biz yeter ki olanlara veya olması gerekenlere doğru açıdan bakmasını bilelim. Olması imkansız görülen veya çok kötü olduğuna inandığımız şeylerden önemli dersler de çıkarabiliriz. 

Nasıl mı? 

-Problemlerle karşılaştığımızda bardağın dolu kısmını görerek başlayalım. 

-Başarıya giden bütün yollar açık, pürüzsüz, dertsiz mi? 

-Elbette ki hayır, pek çok tümsek ve sarsıntı var. 

-Şimdi her şeyin iyi tarafını nasıl mı göreceksiniz? 

-Hem de her zaman kötümser biriyseniz işte en etkili adımlar. 

Zihnimizi olayların olumlu yönlerine odaklayalım. Olmasını istediğimiz şeyleri belirleyelim ve ulaşmak için çabalayalım. İsteklerimizi gözümüzün önünde canlandıralım ve anı yaşayalım. Sıkıntılar varsa onlara alternatif çözüm yolları geliştirmeye çalışalım. İsteklerimizin sorumluluğunu üzerimize alalım. Gerçekten inanarak yaparsak bedenimizde ihtiyacımız olan gücü hissederiz.

Hayattan istediklerimize hemen sahip olamayız. Bu durumda elimizden gelenin en iyisini yapmamız ve inanmamız birçok kapıyı ardına kadar açar. Değerlendirmesini bildikten sonra, her problem bizim için fırsattır. Büyük hedeflere giden yol, küçük adımlar atmakla başlar
Umudumuzu asla yitirmeyelim. Hayatımızın her alanında olumlu kişilerle iletişim kuralım. Onların pozitif enerjileri, bakış açıları bizleri de olumlu etkileyecektir. Olumlu insanlar kendimize öz güvenimizin gelmesinde ve saygınlığımızı kazanmamızda yardım ederler. Mutluluk ve başarı yolunda olumlu kişilerin etkileri ne kadarsa şükretmenin de olumlu sonuçları, etkisi o kadar çoktur. Olumlu sonuçlar şükrün karşılığıdır.


Hayatımızda sahip olduklarımız için ne kadar çok şükredersek o kadar huzur ve bereket buluruz. Her günün sonunda uyumadan önce o gün içinde yaşadığımız kötü olaylara, saniyelere güle güle diyelim. Onları özgürlükleriyle baş başa bırakalım ve bizden uzağa, istedikleri yere gitsinler. Bunların yerine mutluluk dolu güzel dakikalarımızı hatırlayalım. Olumluya odaklanalım ve uykumuza güzel duygularla dalalım. Yeni günler gelecek, yeni umutlar doğacak. Hayatımızın nasıl değişip geliştiğine biz de şaşıracağız. Sadece inanalım. Hayatta hep iniş çıkışlar olur. Büyük resmi görelim ki, problemler bizim için sorun teşkil etmesin. Olumlu kişi nispeten daha iyi ve rahat yaşar, hedefi doğrultusunda giderken bütün problemleri aşacağına inanır. Olumlu düşünceler hayatta önemli varoluş sebeplerimizdir. Onlar imkansız gördüğümüz her şeyin gerçekleşmesine vesile olabilirler. Yeter ki inanalım, gayret edelim, şükredelim. Olumlu düşünen kişilerle daha çok vakit geçirip onların duruşlarından istifade edelim. Olumlu kişiler daima ileri götürür, motive eder.

You Might Also Like

0 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı