MUTLU YAŞAMIN SIRLARI

Ağustos 08, 2017



Çocuklardan Öğreneceğimiz Üç Şey vardır;

Nedensiz Yere Mutlu Olmak,
Her zaman Bir Uğraş Bulmak,
İstediği Şeyden Vazgeçmemek...



ÇOK İSTERSENİZ OLUR NE KADAR İSTİYORUZ ?


İstemek derken, sadece olmasını istediğimiz, gönlümüzden gelip geçen isteklerden bahsetmiyorum. Mecnun'a Mevla'sını bulduran, Ferhat'a dağları deldiren yoğun isteklerden söz ediyorum. Bir şeyi ne kadar çok istiyoruz, amacımız uğrunda ne kadar emek feda etmeye hazır olabiliyoruz. Çok istemek başarmanın yarısıdır. düşüncesi temelinde harekete geçmeliyiz. Yaptığımız işin büyüklüğü arzumuzun yoğunluğuna bağlıdır.
Gerçekleşmesini çok istediğimiz bir şey bazen olur ve inanılmaz şekilde gelişmeler ardı ardına gelebilir. Bazen siz de hayalinizin, ummadığınız kadar kısa sürede gerçekleştiğini görürsünüz. Şiddetle istemek manevi gücü besleyen önemli bir kaynaktır. Samimi bir kalple istediğiniz şeyler için melekler sizin yerinize dua ederler.
Stres, korku, kaygı gibi üstesinden gelinemeyen durumlarda da uzmanlar düşünce gücünden yararlanmayı ve maneviyatımızı güçlendirmeyi tavsiye ediyorlar. Her koşulda yapabilecek iyi bir şeyin olduğuna inanmak gerekir. Aslında bir kulun zayıfladığı yeterince tevekkül edememekten kaynaklanır. İnsanın ideallerine ve isteklerine kavuşabilmesi; hedefi uğruna ne kadar fedakarlık yapabildiğine ve bu uğurda döktüğü tere bağlıdır. Tıpkı sevgi ve dostluk gibi, hak etmeden ona ulaşamazsınız.


ROTASIZ GEMİ


Amaçsızlık, insanı mutsuz eden anların tamamına verilen isimdir. İnsanın varmak istediği büyük-küçük birçok hedefi, amacı vardır. Amaçları olan kişiler hayata daha bağlı ve daha dik duruşlu kişilerdir. İnsanı psikolojik olarak en çok yıpratan hatta sıfıra indiren hedefsizliktir. Amaçları, hedefleri olmayan kişiler nefes alıp veren bir bitki gibidirler. Eğer içinizdeki amaçsızlığı bir hedefe yönlendiremezseniz bunalım içinde debelenip durursunuz. Bununla başa çıkmanın yaşama sevincini yeniden kazanmanın tek yolu kişinin dünya ve ahiret hayatına yönelik amaç belirlemesi ve amacına, hedefine ulaşabilmek için derhal işe koyulmasıdır.

You Might Also Like

0 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı