AKNE VE CİLT LEKELERİ İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Ağustos 05, 2017



Akne İzleri İçin Doğal Çözümler

Bu yazıda önerilen çözümler, bu tip yara izlerini gidermek için oldukça pahalı kremlerde kullanılan doğal çözümlerdir. Unutmamanız gereken şey; tedavi sürecinin zaman aldığıdır. Uygulamanın etkisini göstermesi için sabırlı olmanız ve her gün size en uygun tedaviyi uygulamanız gerekmektedir. Seçeceğiniz uygulamayı özellikle gece yatarken uygulamaya özen gösterin. Zaman içerisinde sizi rahatsız eden bu yara izlerinin yok olmaya başladığını fark edeceksiniz.





  • Aloe Vera: Bitki özlerinden elde edilen posanın yenileyici bir etkisi vardır. Aloe vera özellikle yenileyici yapısı ve çatlak izleri, yanıklar ve akne izlerinin tedavisinde etkili olmasıyla bilinmektedir. En az bir çay kaşığı aloe vera özünü yaralarınıza uygulamanız yeterlidir. Bu şekilde 30 dakika bekleyin ve ardından ılık suyla yıkayın.
  • Karbonat: Karbonat, ciltte pullanmayı önleyen, özellikle orta şiddetli akne lekelerinde etkili bir maddedir. Yüzünüzü ıslatın ve bir tutam karbonatı birkaç saniyeliğine yaranın üzerine uygulayın. Ardından ılık suyla yıkayın. Bu uygulamayı her gün yapmanıza gerek yok, haftada bir kez bile yeterli olacaktır. Fazla karbonat uygulamak beklenen etkinin aksine cilde zarar verecektir.
  • Limon: Cildinizi beyazlatmak için mükemmel bir yöntemdir. Yatmadan önce cildinize uygulayabilirsiniz. Ufak bir pamuk parçasını limon suyuyla ıslatın ve lekenin bulunduğu yere yaklaşık 15 dakika boyunca uygulayın. Limon uygulamasında dikkat etmeniz gereken şey, bu şekilde güneş ışınlarına maruz kalmamanız gerektiğidir. Aksi takdirde cildinize büyük zararlar verebilirsiniz. Limon suyu uygulaması için en uygun vakitler, akşam saatleridir.
  • Bal: Yenileyici,besleyici ve yumuşatıcı özelliği vardır. Yağlı bir cildiniz varsa maske yapmak için yumurta sarısıyla karıştırabilirsiniz. Bu yöntemle akne lekeleri için muhteşem bir karışım elde edeceksiniz. Yaraların üzerine az bir miktar uygulayın ve 20 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü bol su ile yıkayın.
  • Kuşburnu Yağı: Tıpkı bal gibi kuşburnu yağının da yenileyici bir etkisi vardır. Lekeli ciltler için doğal bir tedavidir. Yeni dokuların oluşmasına yardımcı olarak çatlak izleri gibi lekeleri yok eder. Kuşburnu yağını yatmadan önce uygulayabilirsiniz. Kokusuna ise bayılacaksınız!
  • Domates: Yenileyici bir etkisi olan domates aynı zamanda beta karotenaçısından da zengindir ve cilt bakımı için muhteşem bir yapısı vardır. Domatesin özelliklerinden tam olarak yararlanmak için dilimler halinde kesin ve cildinize koyun. Eğer yeteri kadar vaktiniz varsa domates suyu ve salatalıktan bir maske bile yapabilirsiniz. Domatesi ve bir salatalığın yarısını blenderdan geçirin ve bir pamuk yardımıyla sorunlu bölgeleri nemlendirin.
  • E VitaminiE vitamini cilt bakımının vazgeçilmez bir parçasıdır. E vitaminini eczanelerde ya da aktarlarda bulabilirsiniz. E vitamini cildinizin sağlıkla ışıldamasını, yenilenmesini sağlar, kırışıklıkların oluşumunu önler ve cilt tonunu eşitler. E vitaminini her gün hafif hareketlerle uygulamaya devam ederseniz, cildinizin zaman içinde lekelerden arındığını ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu fark edeceksiniz. E vitamini, akne lekeleri için en büyük yardımcınızdır.


KAYNAK:https://sagligabiradim.com/akne-ve-cilt-lekeleri-icin-dogal-cozum/

You Might Also Like

0 yorum

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı